Paikallissäännöt

EPÄNORMAALIT KENTTÄOLOSUHTEET (SIS. KIINTEÄT HAITAT) Sääntö 16 

  • Kaikki pelialueella olevat päällystetyt (myös hiekka- ja sorapäällysteiset) tiet ja polut ovat kiinteitä haittoja. Päällystämättömät tiet ja polut ovat kentän oleellisia osia. 
  • Kunnostettavaksi alueeksi katsotaan ilman merkintääkin poiskuljetettavaksi tarkoitetut ainekset (esimerkiksi risukasa karheikossa) sekä kentänhoitajan tekemät reiät, kolot ja kaivuujäljet. 
  • Kaikki mittamerkit kentällä. Merkin poistaminen on kielletty 
  • Pelialueella olevat muurahaispesät 
  • Kastelulaitteiden kannet. Lisäksi mikäli mainittu haitta on enintään kahden mailanmitan päässä pelattavan viheriön reunasta ja sijaitsee pallon ja reiän välissä, saa pelaaja vapautua haitasta seuraavasti: Pallon ollessa viheriön ulkopuolella, mutta ei kuitenkaan esteessä ja enintään kahden mailanmitan päässä haitasta ja haitta sijaitsee pelilinjalla pallon ja reiän välissä, saadaan pallo nostaa, puhdistaa ja pudottaa lähimpään paikkaan, joka 1) ei ole lähempänä reikää, 2) vapauttaa haitasta ja 3) ei ole esteessä tai viheriöllä. 

HAKETETUT ALUEET 

Puiden ja pensaiden juurilla oleva puuhake on kentän oleellinen osa. Yksittäiset hakkeen palat pelialueella ovat kuitenkin irrallisia luonnonhaittoja, jotka voi poistaa säännön 15-1 mukaisesti. 

ILMASTUSREIÄT PELIALUEELLA 

Jos pallo on pelialueella ilmastusreiässä, pelaaja saa ilman rangaistusta nostaa ja puhdistaa pallon. Pelialueella pelaajan tulee pudottaa pallo mahdollisimman lähelle paikkaa, jossa pallo oli, ei kuitenkaan lähemmäksi reikää. Viheriöllä pelaajan tulee asettaa pallo lähimpään paikkaan, ei lähemmäksi reikää, jossa vapaudutaan tällaisesta olosuhteesta. 

DROP ZONE (DZ) ALUE 

Väylällä 1 ja 5 on DZ -alue. Avauslyönnin mennessä estealueelle, voi pelaaja halutessaan pelata pallon DZ -alueelta yhden lyönnin rangaistuksella tai jatkaa säännön 17 mukaisesti. Myös väylällä 18 on DZ -alue jota voi käyttää halutessaan, pallon mennessä greenin takana olevaan esteeseen (vesi). 

RANGAISTUKSET PAIKALLISSÄÄNNÖN RIKKOMISESTA 

Reikäpeli: Reiän menetys 

Lyöntipeli: Kaksi lyöntiä