Kenttämestarin uutiset vko 45

Vaikka kenttä meni kiinni ei se tarkoita, että siellä tekeminen loppuu. Kentänhoito jatkaa kentän valmistamista talvea varten. Viheriöiden syväilmastukset aloitetaan, ilmastimen terä yltää 25 cm syvyyteen tehden vedelle uran poistua pelipinnoilta. Samalla ilmastimella aloitettiin jo viime viikolla väylien ilmastaminen. Pintojen ilmastaminen auttaa keväällä kentän kuivumista ja löyhentää kasvualustaa, jolloin ruoho voi kasvattaa pidemmän juuriston mikä auttaa heinän kuivuuden kestoa ja ravinteiden varastointia.

Talven aikana 1 lammen täyttö tehdään loppuun. Väylien 15 ja 16 tasattuun metsäpohjaan ajetaan multa pintaan kun, pakkaset tulevat ja kenttä kestää massojen siirron.

Kausi oli todella erikoinen johtuen koronasta ja sen myötä kasvaneesta pelaajamäärästä. Hoitosuunnitelmaa jouduttiin päivittämään kuluneella kaudella useaan otteeseen ja sairauslomat sotkivat työntekoa. Pelattujen kierroksien määrä nousi melkein 30 prosenttia, joka tarkoittaa yli 4000 kierrosta. Haluaisin kiittää ”poikia” onnistuneesta kaudesta ja suuresta joustamisesta. Ei ollut yksi eikä kaksi kertaa, kun ottivat take away kahvit, jättivät ruokatunnin väliin tai kyselivät että voisivatko tulla jo viiteen töihin, että ehtivät pelaajien edellä hoitaa kentän pelikuntoon!

Kenttämestarin työ tässä kohtaa alkaa jo siirtyä uuden kauden suunnitteluun, tautipaineen paineen tarkkailuun ja sopivien tautitorjunta ajankohtien miettimiseen. Toivotaan että lumi tulisi pakkasen kuivattamaan maahan, suojaisi viheriöitä pakkasilta ja säänvaihteluilta.

Kiitos kuluneesta kaudesta, pysykää terveinä!

Terveisin Kenttämestari Ville

Posted in Uncategorized @fi.