Kenttämestarin uutiset vko 41

Jatkamme 12 väylän oikeanpuoleisen viheriö bunkkerin täyttämistä ja sen nurmettamista. Remontin yhteydessä väylien 12-13 ja 14-15 pelaajatiet siirretään kulkemaan suorempaa reittiä viheriöltä lyöntipaikalle.

Lämpimät ja kosteat kelit muodostivat viime viikolla kovan tautipaineen. Viheriöt jouduttiin ruiskuttamaan kahtena iltana. Tauti ehti tehdä jokusen laikun viheriöille. Jälkimmäinen ruiskutus tappoi kasvitaudin. Tällä viikolla panostamme lehtien ja kasteen poistoon pelipinnoilta, joka auttaa taudinhallinnassa.

Märkien kelien saapuessa leikkuukorkeuksia aletaan hiljalleen nostaa ja leikkuut lopetetaan kokonaan parin viikon päästä, kun kasvu alkaa valon ja lämmön määrän laskiessa hiipua. Viheriöt on nostettu 4mm korkeuteen jo, teet ja foret korkeudet nostetaan 10->14mm.

Pitkien karheikkojen alas leikkuut aloitetaan myös. Leikkuun tarkoituksena on saada laskettua kasvualustan ravinnetasoa, kun pitkä heinä kerätään pois. Köyhemmässä kasvualustassa on mahdollista kasvattaa nata heinää, joka kasvattaa pitkän korren.

Torstaina rangen leikkuu, range suljettu klo 10 asti

Terveisin Kenttämestari

Posted in Uncategorized @fi.