Kenttämestarin uutiset vko 26

Pitkä lämmin jakso alkaa vaikuttaa kentänhoitoon. Tulemme nyt 5 aikaan töihin, jotta raskaimmat päivän työt saadaan tehtyä ennen kuuminta päivää. Kentän reuna- alueita siimataan aamuisin, kun lämpötila on siedettävä, mutta näistä siimahommista jäädään väkisinkin jälkeen. Kentän paksut niittykarheikot leikataan loppuun tiistaina.

Tiistaina viheriöiden ympäryksien pystyleikkuu ja hiekotus. Pystyleikkuulla saamme poistettua kuitua eli kuollutta kasvustoa. Hoitotoimenpide helpottaa ravinteiden ja veden läpäisevyyttä juuristolle. Hiekka tasaa pintoja ja luo kasvualustasta kuohkeamman.

Keskiviikko iltana lannoitamme väylät viimeisten pelaajien jälkeen. Lannoitus tehdään illalla, jotta välttyisimme lannoitteen polttovioituksilta. Yön aikana ajetaan mahdollisimman paljon vettä väylille sulattamaan lannoiterakeet, aamulla joihinkin kohtiin on saattanut kertyä lammikoita.

Rangen leikkuu torstai aamuna, range on suljettu 9:30 asti.

Terveisin Kenttämestari

Posted in Uncategorized @fi.