Kapteenin avauslyönti

Kesäkuussa kapteenin avauslyönnit sinkoilevat totuttuun tapaan sekä oikealle että vasemmalle. Nyt ruoho on raffeissa ja metsässä jo niin pitkää ja tiheätä, että pallot eivät löydy yhtä hyvin kuin aiemmin keväällä. Varapallo kannattaa lyödä aina, jos on vähänkään epävarma pallon löytymisestä. Sillä varmistaa, että peli etenee, vaikka ensimmäistä palloa ei löytyisikään. Toki harjoituskierroksella, jos ei laske lyöntejä, voi aina käyttää pelin jouduttamiseksi luovia vaihtoehtoja.

Hyvien ja vähemmän hyvien lyöntien jälkeen etuysi on pelattu. Klubille tullessa kapteeni huomaa, että koronarajoituksia on lievennetty myös ravintolassa.  Nyt on hyvä vähän huokaista ja pitää10 minuutin tauko. Koska on vielä aamupäivä, kapteeni tyytyy kahviin ja pullaan. Tauko tasaa lähtöjen välisiä eroja niin, että jos on ns. vähän myöhässä, voi pitää lyhyemmän tauon. Siinä on hyvä myös  ohittaa hitaampi porukka. Toki ohittamiseen tulee kysyä ohitettavilta lupa. Sanomattakin on selvää, ettei kasilta saa oikaista suoraan kympille.

Klubin terassilta näkee, että edellä oleva lähtö kävelee jo kympillä, jolloin on aika nostaa bägi pykälään ja lähteä kohti uusia haasteita. ”Pidetään edellä olevien selät näkyvissä”, on joku viisas joskus sanonut.

Hyviä pelikelejä,

Eero

Posted in Hartola Golf Oy, Hartola Golf Ry, Naiset, Seniorit.