Kenttämestarin uutiset vko 18

Vko 18 kentänhoitoa

Miten tämä korona vaikuttaa kentänhoitoon? Henkilökunnan lomautukset olivat pidemmät, kun ei uskallettu alkaa remontoimaan klubin tiloja. Kausityöntekijöiden sopimukset alkavat myöhemmin. Korona ei kuitenkaan vaikuttanut kentän talvehtimiseen, syksyllä ja talvella tehdyt toimenpiteet ovat onnistuneet, ruoho kasvaa jo hyvin. Sitä joudutaan onneksi jo leikkaamaan, bunkkereita joudutaan ajamaan monta kertaa viikossa, kun haravia ei voida bunkkereihin laittaa. Kun kärryt otetaan käyttöön, niitä joudutaan puhdistamaan käytön jälkeen. Vessoja on avattu vähemmän kuin normaalisti, koska niiden tehostettuun puhtaana pitoon ei riitä rahkeet. Kentänhoidon hommat ei ainakaan ole vähentyneet.

Pelaajien lyönnit ovat myös talvehtineet loistavasti! Viheriöiltä löytyy lukuisia greeniosumia!!! Tiedättekö mistä nämä viheriöillä olevat keltaisemmat ”rikkaruoho” kohdat saavat alkunsa, paikkaamattomista pallon putoamisjäljistä!!! Nämä kuolevat kohdat luovat tilan kylänurmikka heinälle mikä luokitellaan rikkakasviksi. Se ei talvehdi kunnolla, siihen iskee ensimmäisenä kasvitaudit kesällä ja syksyllä. Se on väriltään kellertävä. Se ei kestä matalaa leikkuukorkeutta. Se kukkii hirvittävästi (viheriöstä tulee epätasainen putata) No miten se sitten pysyy hengissä, kun se on niin huono heinä? Kylänurmikka siementää itseään jatkuvasti! No mistä uusi siemen löytää itselleen parhaan kasvupaikan? No tietenkin siitä paikkaamattomasta alastulojäljestä missä säilyy kosteus parhainten ja siinä ei ole kilpailevia ruohon korsia!

Roskiksia ei ole laitettu kentälle golfliiton suosituksen mukaisesti. Mitä tekee osa pelaajista? Heittää roskia kentälle? MIKSI?! Panostammeko kentänhoidon vähäiset resurssit jatkossa roskien keräämiseen ja alastulojälkien paikkaamiseen kentällä? Vai leikkaammeko hyväkuntoista nurmea ja hoidamme päivittäin jalanjäljet pois bunkkereista? Minä toivoisin että, jokainen korjaisi oman ja yhden muun alastulojäljen viheriöiltä. Keräisi metsiin ja pelialuille päätyneitä roskia mukaansa. Jo viikossa näillä toimilla kenttä pitäisi olla lähtötilanteessa eli puhdas ja viheriöt tasaiset.

Kentänhoito haluaisi keskittyä tulevalla viikolla väylien ja lyöntipaikkojen pystyleikkuuseen, jolla saadaan kuollut keltainen ruoho pois ja uudelle vihreälle tilaa. Bunkkerien routavaurioiden korjaamiseen, jotta meillä kaikilla olisi mukavampi liikkua vihreällä hyvin hoidetulla kentällä.

Ps. Hallilta löytyy jätesäkkejä, greenihaarukoita ja käytön opastusta jos sitä tarvitsee. Ei ole häpeä kysyä neuvoa! 044 535 6116 Ville

Posted in Uncategorized @fi.