Kapteenin kevättervehdys

Hyvät Hartolan Golfklubin jäsenet,

kausi 2018 on alkanut mukavasti, olemme saaneet pelata jo kolme viikkoa normaaleille hyväkuntoisille kesäviheriöille. Ensimmäinen viikko oli tosin aika viileä ja kenttä melko kostea, mutta sitten on tapahtunut todella paljon ja nopeasti. Nyt ennen toukokuun puoliväliä olemme saaneet nauttia jopa helteestäkin. Kohonneen lämpötilan ja poutasään ansiosta kenttämme kosteat alueet ovat kuivuneet nopeasti ja ruoho on alkanut kasvaa todella nopeasti. Henkilökunta on tehnyt hyvää työtä ja pelaaminen hyväkuntoisella kentällä on ollut mukavaa, samaa mieltä ovat olleet vieraspelaajatkin.

Nyt on myös meidän pelaajien syytä olla mukana peli-ilon jakamisessa ja parantamisessa. Kyllä asia on niin, että ei meistä kukaan halua pelata palloa hoitamattomista lyönti- tai kengänjäljistä, ei väylillä eikä bunkkereissa. Emme myöskään halua putata hoitamattomien pallon alastulojälkien yli viheriöillä. Hoidetaan siis tekemämme jäljet kuntoon ennen kuin jatkamme matkaamme eteenpäin. Tämä lisää pelimukavuutta ja antaa mielikuvan siitä että pelaajat ottavat huomioon jäljessään tulevat toiset pelaajat. Kun kaikki hoitavat omalta osaltaan nuo asiat kuntoon, niin kenenkään ei tarvitse kärsiä pelijäljistä.

Toinen peli-iloon ja mukavuuteen liittyvä asia on jo vuosikausia puhuttu pelinopeudesta huolehtiminen. Useimmat pelaajat eivät pidä odottelusta tiiauspaikalla tai väylällä, varsinkaan jos se aiheutuu muusta kuin edellä kulkevan ryhmän pallojen etsimisestä. Kaikille sattuu joskus niin, että palloa pitää etsiä karheikosta tai metsästä, se on ihan normaalia. Muu peliä hidastava toiminta tai toiminnan puute taas ei oikeastaan ole normaalia. Kannattaa seurata tilannetta oman peliryhmän edessä ja takana, ja antaa ohitusmahdollisuus jos edessä on tilaa ja takana ruuhkaa. Ei tuo tilanne aina aiheudu hidastelusta vaan selvää on että kaksi pelaajaa etenee nopeammin kuin neljä. Tällöin ei kannata liikaa tuijottaa kentän ihanneaikoja, vaan ennemminkin seurata etenemisen sujuvuutta.

Seniorimme pelaavat tällä kaudella kuukausikisansa niin, että miehet pelaavat siniseltä tiiltä ja sen ansiosta kilpailu nopeutuu. Kuinka paljon, se jää nähtäväksi, mutta jo esimerkiksi väylän seitsemän keltaiselle tiiauspaikalle kiipeäminen ja takaisin tuleminen jää kokonaan pois ja se tarkoittaa paria-kolmea minuuttia per ryhmä. Johan tämä taas meni sinne jankuttamisen puolelle, mutta nuo edellä mainitsemani asiat huomioimalla saamme itsellemme ja samalla myös toisille pelaajille mukavampia elämyksiä kauniilla kentällämme.

Toivon että yhä useammat jäsenemme osallistuisivat kilpailuihin, se ei ole mikään korkean kynnyksen juttu, vaan antaa mahdollisuuden pelata uusien tuttavien kanssa ja siinä samalla voi saada lisää tietoa ja kokemuksia pelin mukavuudesta ja haasteista. Tulkaa mukaan kisoihimme, kustannus on pieni ja kokemus on iso!

Meillä on tällä kaudella kaksi isohkoa kilpailua, joihin tarvitaan aika paljon toimijoita, siis vapaaehtoisia jäseniämme. Ensin on senioreiden aluetourin osakilpailu tiistaina kesäkuun 5. päivänä ja sitten elokuun alussa, 4. – 5. päivinä miesten 60-vuotisten sarjan Suomenmestaruuskilpailut. Näistä tapahtumista tulee tarkempaa tietoa hyvissä ajoin, mutta kannattaa varata aikaa noille päiville, jos vaan on mahdollista. Kuitenkin kyse on useasta kymmenestä toimijasta. Tarpeellinen oppi kyllä annetaan, joten ei sinne kenenkään tarvitse kylmiltään mennä. Hartola Golfin kotisivuja seuraamalla saatte asioista lisää tietoa.

Toivon teille kaikille oikein mukavaa ja hauskaa golfkautta 2018. Muistakaa, että seuramme on aika pieni ja jotta kenttämme voisi hyvin myös tulevina kausina, on tärkeää että vieraspelaajatkin viihtyvät. Toimikaamme siis hyvin sekä kentällä että klubilla.

Antti Vepsäläinen
Hartolan Golfklubi, kapteeni

Posted in Hartola Golf Oy, Hartola Golf Ry, Naiset, Seniorit, Seurauutiset, Yleinen.