Kentänhoitoa viikolla 24

Nurmen kasvu on kovimmillaan kiitos sateiden ja sopivan lämmön. Tästä viikosta lähtien meillä on koko 8 hengen kentänhoito tiimi töissä. Uusina kentänhoitajina Niko (vasen) ja Jere

Viime viikolla saimme poistettua loput bunkkereiden reunamuovit, ja aloitettua bunkkerien kanttauksen. Tämän viikon painopiste alueena on väylien reuna-alueet ja lyöntipaikat.

Lyöntipaikkojen ilmastus aloitetaan maanantaina, lyöntipaikoille muodostuu kuollutta kasvustoa(kuitua), kuten muillekin alueille. Ilmastuksen tarkoituksena on päästä kuidun läpi ja saada kulkureittejä vedelle, ilmalle ja ravinteille. Ilmastuksen jälkeen lyöntipaikat hiekoitetaan ja lannoitetaan. Hiekoituksen tarkoituksena on saada kasvualustasta läpäisevämpi, ja lyöntipaikkojen pinnasta tasaisempi.

Keskiviikkona otamme viheriöiden kasvunsääteen käyttöön, kasvunsääde mahdollistaa harvemman leikkaamisen ja tasaisemman kasvun/pelipinnan…

Miksi kasvunsääde otetaan käyttöön vasta nyt? Viheriöt täytyy saada kasvatettua riittävän tuuheiksi ja kylvökset ylös, myös lämpötila täytyy olla riittävän korkea, ennen kun kasvunsääde otetaan käyttöön.

Terveisin Ville

Posted in Uncategorized @fi.